dizzconcept

iia2015 Interior Innovation Award nastala je u sklopu zajedničke inicijative sajma IMM Cologne i Njemačkog dizajnerskog vijeća (German Design Council) u svrhu osnivanja neovisne, proizvodno orijentirane nagrade. Rezultat tih nastojanja jest nagrada pod nazivom Interior Innovation Award koja se danas smatra za jednu od najprestižnijih dizajnerskih nagrada u segmentu unutarnjeg uređenja. IIA je u relativno kratkom roku od osnutka dosegla globalni odjek te se pozicionirala kao standard u industriji.

Nagrade koje IIA dodjeljuje podijeljene su u 3 glavne kategorije; Winner, Selection i Best of Best. Uz ove glavne kategorije naknadno je uvedena i nagrada za najbolje nadolazeće dizajnere. IIA nagrade pružaju tvrtkama efikasno oruđe za pozicioniranje tvrtke i diferencijaciju proizvoda na tržištu unutarnjeg uređenja. Svojim značajem i kvalitetom koju predstavlja, nagrada Njemačkog dizajnerskog društva postavlja visoke standarde pobjednicima i konkurenciji te shodno tome čitavoj industriji.


Kada mi je arh. Darko Špiljarić prvi čovjek INKEE negdje u zimu 2014. rekao za malu kuhinju PIA i njihovu namjeru da je predstave u Europi rekao sam; svaka ti čast.. tako se radi! Tada mi je ponudio da napravim svoje rješenje vanjskog izgleda kuhinje.

Poigrao sam se na čudan način – iskoristiti detalj unutrašnjosti – namirnice – u rješavnju vanjskog izgleda. Držače za tri vrste voća, te staklene posude za razno sjemenje kao primarne elemente. Druga ideja je bila perforirati vanjski dio vrata u uske izdužene posude za uzgoj začinskog bilja.